Śląsk jest fusion! Kolacja degustacyjna.

Śląsk jest fusion. Wiemy o tym dobrze, dlatego zapraszamy Was na niezwykłą kolację degustacyjną (15 kwietnia 2018, godz. 19.00).

8 dań przygotowanych przez chefa Białej Gruby Jakuba Skowrona i jego zespół to podróż przez emblematy kuchni śląskiej w nowoczesnej aranżacji.

Wodzionka, jakiej nie znacie, kluski śląskie czarne jak węgiel, zdekonstruowany szałot śląski to zapowiedź niepowtarzalnej kulinarnej przygody. Przygotujcie się na najlepsze!

Termin: 15 kwietnia 2018, godz. 19.00 – 22.00 (minimalna liczba osób to 15). Udział jednej osoby to 135 zł. Rezerwacje jedynie przez stronę Restaurant Week

Menu kolacji:

Przystawki

1) Hekele
sledz/złoto/musztarda dijon/cebula czerwona/ kompresowany ogórek/jajko przepiórcze

2) Szałot
jajko przepiórcze/żel z ogórka kiszonego/marchew/ziemniak/seler/groszek/majonez

Zupy

1) Żur
puree ziemniak/jajko przepiórcze/biała kiełbasa/chrzan

2) Wodzionka
czarne grzanki/ krewetka/chips z boczku. wędzony czosnek

Dania główne

1)Kaczka sous-vide
kaczka/korzeń pietruszki/wiśnia/mus z kalarepy/ szparag zielony

2)Rolada
rolada/czarne kluski/modra kapusta/puder boczek/oliwa truflowa/żel z ogórka kiszonego

Desery

1) Szpajza czekoladowa
słony karmel/mus z czekolady/orzech tostowany/puder z białej czekolady
2) Makowiec
mak/migdały/kruszonka muscovado/ziemia jadalna/złoto

Termin: 15 kwietnia 2018, godz. 19.00 – 22.00
*Ilość miejsc: 25; minimalna liczba uczestników do realizacji: 15

Bilet: 135 zł. Przedsprzedaż rezerwacyjna: Restaurant Week

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *